![]() |
|
Jak zwracać się do teściów? - Wersja do druku +- Forum ślubne - magicznyslub.pl (http://magicznyslub.pl) +-- Dział: Po ślubie (/dzial-po-slubie-8) +--- Dział: Na nowej drodze życia (/dzial-na-nowej-drodze-zycia-30) +--- Wątek: Jak zwracać się do teściów? (/temat-jak-zwracac-sie-do-tesciow-24) |
Jak zwracać się do teściów? - sandralublin - 04-21-2013 10:31 AM Sami czekacie na ich propozycję czy sami proponujecie? Jak zwracaliście się przed ślubem do swoich teściów a jak po?
RE: Jak zwracać się do teściów? - Adasiek - 05-11-2013 07:07 PM Przed ślubem mówiłem Pan i Pani gdyż tak było mi wygodnie. Oni do mnie po imieniu, ale na początku było Pan. Po ślubie na luzie, mamo, tato, albo po imieniu. Im to nie przeszkadzało i mówili, że mogę mówić jak mi jest łatwiej. RE: Jak zwracać się do teściów? - sandralublin - 05-11-2013 07:36 PM Czyli podobnie jak u mnie nic nowego ![]() A co jeśli rodzice nie zgodzą się żeby mówić im tato i mamo? Jak ich przekonać do tego? I czy to jest ważne żeby się tak do nich zwracać? RE: Jak zwracać się do teściów? - Eurynomos - 12-21-2016 11:41 AM Ważne, żeby osoba, którą będziemy jakoś nazywać, dobrze się z tym czuła ( : RE: Jak zwracać się do teściów? - K-motion - 01-09-2017 01:51 PM To racja i dlatego też warto ustalić wcześniej to jak mamy zwracać się do "teściów" tak aby każdy dobrze się z tym czuł, zarówno my jak i sami rodzice na początku zawsze będzie odrobina skrępowania która mija dopiero z czasem. |